четвъртък, 5 февруари 2009 г.

TV сейв май лайф

Много телевизия се гледа в тая държава.

То лошо няма, естествено. Но тук всичко се изопачава.
Веднъж се разминах с едно момче – върл привърженик на Justin течението, явно. Проблем до тук няма, кой знае какъв. Но фона, на който се развива действието е доста важен – бавно препускащ мръсен, дръглив кон, теглещ пълна с няколко циганета каручка.
Аз колко се смях...
По „Витошка” с каручката...имат вкус от малцинствата, не е като да нямат. Как примерно се е почувствал Джъстин-клонингът, не ми го ражда главата. Той човекът си е тръгнал на шопинг, а пък се вижда принуден да прескача на кончето... там онова... Ужас.

И това – само тук, само сега!
Ох.

Разбирам, до известна степен, желанието на хората да се чувстват скъпи и модерни. То щом ги влече...значи ги е завлякло вече. Но! Недейте тук, бе хора. Не е лицеприятно някак. Ти да си модерен, да си модерен...колко да си модерен като мине каруцата покрай тебе? Не че има виновни за появата на подобни немоторни превозни средства по главните улици на столицата... (никога няма да обвиня в нищо Бойко Борисов. Смятам лично да отправя предложение към...който трябва...да бъде канонизиран за светец час по-скоро! Така вече ще го наричаме Свети Генерал Лейтенант Бойко Борисов – Кмет На София! Перфектно).

Много телевизя се гледа, ей! Не е шега работа. То и аз гледам, но така и не разбрах как не можаха да ми дадат наклон от City TV. В мен е проблема, най-вероятно.
Друго е обаче при по-малките момичета. Там е важно какъв ти е телефона, обувките ти колко струват и „това Swarovski ли са!?”. Променили са се сроковете. Значи вече на 13 не си дете, а - „мацка”; на 14 не си никаква „мацка”, ами си си баш жена, а на 16 е най-добре да си бременна, за да го родиш веднъж завинаги тоя изрод и да се посветиш изцяло на поп-фолка.

Друг интересен феномен забелязвам, що се отнася до телевизията. Как става така, че всичко, което каже Юксел е истина? Хората помежду си си нямат доверие, но виж пусне ли се телевизора – няма скрито-покрито. Не се връзва нещо. Не че наричам Юки лъжец. Не. Той просто чете новините, които някои е решил да напише точно по този, а не по друг начин. „Съмнителен бял прах”, „икономическа криза” и „птичи грип” има, защото някои е решил, че така ще му е по-удобно. Изведнъж съмнително спира да се появява въпросният прах, кризата никой не я брои, а птичките загадъчно оздравяха. О, чудо.

В Матрицата сме си. Само дето в действителност няма Нео, който трябва да набие лошите на забавен каданс, с което да превърне света в „едно по-добро място за живеене”. Някои си въобразяват, че реалният Нео е Обама, ама няма такъв филм. Не е Капитан Планета, а президент на САЩ, по дяволите. А това, че е черен не му дава свръхестествени сили, с помощта на които да изкорени неправдите, да нахрани гладните и да намери лекарство против рака. Явно цветнокож трябва да е президент на Америка, за да не се ебава никой с негрите. Предлагам слеващият да е 50 cent, защото по този начин рязко ще спаднат покушенията срещу държавни глави. Него и 30 пъти да го гръмнат, пак ше стане и ше каже „I get money”.

Ю фийл ми?

И понеже е най-лесно, дай да кажем, че системата е виновна за всичко и няма вече кво да говорим. Така става – хората като си нямат работа или гледат телевизия, или плюят наляво и надясно.
Системата била виновна... Само на системно тъпите им пречи тъпата система, май.
И въобще какво значение има кой каква част, винтче или болтче е от тая система? Как мога да се развълнувам от факта, че определени хора перат пари, примерно? Ами не мога. Пере им се – перат си. Сега ако започна да се възмущавам, освен че ще стана възмутена, нищо друго няма да се промени. Аман от тия пари.

Смешно е и щеше да е страшно, ако не беше смешно.

И стига вече с предложенията за „бягство от системата”. За да избягаш от проклетата система, трябва да се чувстваш част от нея, а чувстваш ли се част от нея – бягане няма.

„Миенето е лесно като детска игра.”

Какво ли знам аз...
Знам ли как се готвят броколи със зеле, лешници, кило и половина моркови със сусам и царевичен хляб за десерт...на бавен огън в 9:00 всяка сутрин?!?
Не знам.
Знам ли последно Ерик на кой е син, на Брук и Рич или на Брук и Ерик-старши??! ЗНАМ ЛИ СЕ ПИТАМ !!?
Не знам.
Знам ли Евгени Минчев тази седмица на колко светски партита е бил и какво с детайли се е случило там?!?!?!
Не знам.
Знам ли как изглежда новият клип на Милко Калайджиев?!?!?!? Ами ако си е махнал мустаците!!!?!??!
Не знам.
Знам ли кой ходи на гости в Шоуто на Слави?!??!?!? Кой беше снощи!? А!!???
Не знам.
Знам ли какво е новото амплоа на Мадона!?!??! Ами ако след детски книжки е започнала да пише порно такива за деца?! А ?!?
Не знам.
Знам ли аз сега, примерно, какво аджеба да си облека утре, като не съм гледала MTV!!?!??!
Не знам.
Знам ли последната искрена и лична история, която тотално би разбила света ми на хиляди парченца!!? ААААА!!!!!
Не знам...

Аз няма да успея в тоя живот.
Вече от една седмица съм непълноценен гражданин на света.
От една седмица не съм вече човек.
Човек не съм от една седмица вече.

Вече цяла седмица мина, откакто не съм човек.
Мина се цяла седмица и да си кажа...не съм човек вече.
Човек не съм.

От една седмица не съм пускала телевизора. Опитвам се да се откажа. Знам, че е вредно. Той просто стои изключен. Ей там е, от тука го виждам... Не ми се гледа телевизия...внушавам си. Това са внушения! Естествено, че мога и без телевизия.
Няма да пусна телевизора. Отказвам! Аз съм човек с воля. Аз съм човек с воля и с дистанционно в ръката! О, мамка му... Предавам се.

Пускам го!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар